Nie ste prihlásený
Prihlásenie Registrácia

AXL-30: Odolný ventilátor s duálnym napájaním

Nový prenosný akumulátorový ventilátor HERMAN AXL-30 je bezpochyby vítaným pomocníkom. Ponúka širokú škálu výhod a možností využitia. Oceníte ho najmä pri práci na lešení alebo v interiéri počas horúcich letných dní. V prostredí s nedostatočnou cirkuláciou vzduchu ventilátor pomáha s odvetraním uzavretých priestorov. Taktiež zlepšuje obeh vzduchu pri práci s dráždivými materiálmi a dokonca môže pomôcť aj pri sušení omietky alebo stien po maľovaní.

Sušenie omietok a náterov pomocou akumulátorového ventilátora prináša niekoľko výhod:

  • Rýchlejší proces vysušovania: ventilátor dokáže zlepšiť cirkuláciu vzduchu v miestnosti, čo zrýchľuje vysušovanie omietok a náterov. To vedie k úspore času a umožňuje rýchlejšie dokončenie prác na stavbe.
  • Redukcia vlhkosti: ventilátor napomáha výmene vzduchu s okolitým priestorom, a tým odvádza vlhkosť z prostredia, v ktorom sa pracuje. Nižšia vlhkosť zabezpečuje lepšiu adhéziu materiálu na povrch a minimalizuje riziko vzniku plesní.
  • Rovnomerné vysušovanie: vďaka zvýšenej cirkulácii vzduchu a odvetrávaniu vlhkosti z priestorov s čerstvými omietkami alebo náterom farby ventilátor pomáha zrovnomerniť vysušovanie.
  • Cielené vysušovanie: v prípade, že potrebujete rýchlo vysušiť konkrétne oblasti - napríklad kde je použité väčšie množstvo omietky alebo farby, alebo v kútoch miestností, kde je prirodzene nižšia cirkulácia - máte možnosť umiestniť ventilátor presne tam, kde je to potrebné.

Všetky tieto výhody spolu prispievajú k rýchlejšiemu, efektívnejšiemu a kvalitnejšiemu procesu sušenia, čo je dôležité pre úspešné dokončenie stavebných prác.

Ovládacie prvky a vybavenie

Obr. 1. Kľúčové komfortné prvky AXL-30

Obr. 1. Kľúčové komfortné prvky AXL-30

  • 1. Vrtuľa
  • 2. Nástenný hák pre použitie v rôznych pracovných priestoroch
  • 3. Trojstupňový prepínač regulácie otáčok
  • 4. Nastaviteľná hlava pre optimálne nasmerovanie vzduchu
  • 5. Pomocná rukoväť
  • 6. Rozšírené možnosti napájania

Ventilátor AXL-30 nie je len vynikajúci pomocník pre zvýšenie výkonu a komfortu pri práci, ale aj pre oddych - hodí sa do dielne, k bazénu, do záhrady alebo do kancelárie. Má množstvo komfortných prvkov a kľúčových vlastností (obr. 1). Pozrime sa bližšie na tie najdôležitejšie:

Toto zariadenie sa prakticky nedá preťažiť vďaka vysoko výkonnému a odolnému motoru. Pracuje vždy svojim tempom a preto je jeho životnosť závislá iba od prirodzeného opotrebenia. Ak Vám do ochrannej klietky nespadne cudzí predmet, ktorý poškodí vrtuľu, tak Vás tento ventilátor prežije . Motor má veľmi tichý chod – v zapnutom stave počuť iba šumenie prúdiaceho vzduchu, a to aj pri najvyšších otáčkach.

Jeho robustná, nárazom značne odolná konštrukcia s pevným rámom minimalizuje riziko poškodenia aj v drsných podmienkach.

Pomocná integrovaná rukoväť pre ľahké prenášanie má ergonomický tvar a je navrhnutá tak, aby sa ťažisko ventilátora nachádzalo v ideálnom bode pre pohodlné prenášanie. Jednou rukou ventilátor za okamžik premiestnite tam, kde potrebujete.

V ochrannej klietke umiestnená vrtuľa priemeru 230mm patrí medzi najväčšie vo svojej kategórii. V kombinácii s aerodynamicky tvarovanými lopatkami zabezpečuje rýchlosť prúdenia vzduchu až 10,3m/s (pri najvyššej rýchlosti, obr. 2 A).

Nastavenie smeru prúdenia vzduchu – možnosť vertikálneho nastavenia sklonu klietky pomocou kĺbu v sedemnástich polohách (obr. 2 B) v rozsahu 225 stupňov. Nastavenú polohu nie je nutné dodatočne fixovať ďalším úkonom – klietka zostane v nastavenej polohe.

Obr. 2. Objem prúdiaceho vzduchu (A), možnosť nastavenia smeru prúdenia vzduchu (B)

Obr. 2. Rýchlosť prúdiaceho vzduchu (A), možnosť nastavenia smeru prúdenia vzduchu (B)

Duálne napájanie a dva USB porty

Vďaka pripojeniu 18V akumulátora (nie je súčasťou balenia) je možné ventilátor používať aj na miestach bez možnosti pripojenia k elektrickej sieti, čo zvyšuje pohodlie a mobilitu na pracovisku (obr. 3). Akumulátor s kapacitou 5Ah umožní na jedno nabitie až 5 hodín nepretržitej prevádzky. Navyše, vďaka kompatibilite akumulátora, je ventilátor súčasťou flexibilného 18V programu AKU náradia HERMAN.

Obr. 3. Možnosti napájania AXL-30: pomocou adaptéra (A), pomocou akumulátora HERMAN (B), nabíjanie externých zariadení (C)

Obr. 3. Možnosti napájania AXL-30: pomocou adaptéra (A), pomocou akumulátora HERMAN (B), nabíjanie externých zariadení (C)

Výhodou je aj možnosť napájania zo striedavej elektrickej siete 220V – 240V prostredníctvom adaptéra, ktorý je súčasťou balenia. Aj keď je ventilátor navrhnutý pre bezdrôtovú prevádzku, existuje možnosť pripojenia k elektrickému prúdu, čo je užitočné v prípade, že je akumulátor vybitý alebo ak je k dispozícii stabilný zdroj energie.

Pri takomto napájaní môže byť ventilátor zapnutý prakticky nepretržite. Naviac pomôže pri dobíjaní Vášho telefónu – alebo pri napájaní malých zariadení vybavených USB portom.

Vypínač so zabudovaným trojpolohovým prepínačom rýchlosti otáčok vrtule ventilátora umožňuje voľbu jednej z troch úrovní prúdenia vzduchu: 1600 / 1750 / 1900 ot./min.

Flexibilita umiestnenia je tiež kľúčovou vlastnosťou tohto ventilátora. Máte hneď niekoľko možností – položenie ventilátora na vodorovný podklad, možnosť fixnej montáže na stenu pomocou dvoch montážnych bodov (obr. 4 A) alebo možnosť zavesenia pomocou kovových hákov (obr. 4 B).

Vďaka tomu je ventilátor ľahko umiestniteľný do priestoru tak, aby poskytoval maximálny prúd vzduchu tam, kde je to najpotrebnejšie.

Obr. 4. Montáž HERMAN AXL-30 na stenu (A), zavesenie pomocou hákov (B)

Obr. 4. Montáž HERMAN AXL-30 na stenu (A), zavesenie pomocou hákov (B)

Záver

Akumulátorový ventilátor prináša do prostredia staveniska novú úroveň komfortu a efektivity. Možnosť napájania zo siete v kombinácii s napájaním z akumulátora a flexibilné možnosti umiestnenia ho robia nepostrádateľným nástrojom pre každého stavbára, ktorý dbá na svoje pohodlie a produktivitu.

Porovnanie s najbližšou konkurenciou *

Značka Model Napätie
akumulátora
[V]
Možnosť napájania
zo siete
220 V
Možnosť nastavenia
sklonu ventilátora
[°]
USB port Voľnobežné otáčky
1.stupeň
[/min]
Voľnobežné otáčky
2.stupeň
[/min]
Voľnobežné otáčky
3.stupeň
[/min]
Rýchlosť prúdenia
vzduchu max.
[m/s]
Hmotnosť
[kg]
Herman Herman AXL-30 18 áno 225 2x 1600 1750 1900 10,3 3,2
Makita Makita DCF203Z 14,4
18
áno 135 neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva 1,9
DeWalt DeWalt DCE512N 18 neudáva 180 neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva 3,1
Milwaukee Milwaukee M18™ 18 áno neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva
Metabo Metabo AV 18 18 neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva 3,8 1,8
Flex Flex FLEX CF 18 áno 180 neudáva neudáva neudáva neudáva neudáva 2,5

 

* Technické údaje konkurenčných produktov boli získané z verejne dostupných zdrojov v apríli 2024 a za ich správnosť nezodpovedáme.

Kľúčové slová: ventilátor AXL-30, akumulátorový ventilátor, pracovný ventilátor, cirkulácia vzduchu, sušenie omietok, sušenie poterov, duálne napájanie

Zdroje:
Interné technické a školiace materiály spoločnosti HERMAN


Získať kupón v hodnote 10 € je jednoduché:

1. Ohodnoťte článok
Pridať recenziu

2. Odpovedzte správne na otázky z článku
Spustiť kvíz

Recenzie článku

  1. Milan

    Vyzerá super.

  2. Bohuš

    celkom lakave ,hlavne uchytenie pod strop

  3. Radoslava Šulcova

    Super článok

Ďalšie články

AXDC-1800: ľahký aku vysávač na 18V platforme

Jedným z užitočných doplnkových strojov, postavených na 18V platforme je aj náš nový vysávač pre suché a mokré vysávanie. Podstatou konštrukčného riešenia je jednoduchý „bezvreckový“ systém - odsávaný znečistený vzduch je vháňaný do zbernej nádoby, kde zostávajú nečistoty zachytené filtrom.

Zvoľte si Vašu krajinu
Zvoľte krajinu, kam chcete doručiť Vašu objednávku.
×