Nie ste prihlásený
Prihlásenie Registrácia

Posunuli sme expedíciu tovaru na vyššiu úroveň

Zvyšujúce sa nároky na efektivitu práce priniesli so sebou potrebu optimalizácie skladových priestorov a pracovných postupov pri balení a expedícii tovaru. K našim výrobným priestorom a k skladu surovín s rozlohou viac ako 1100 m² pribudla nová skladová hala pre hotové výrobky a tovar (obr. 1, 2) o rozlohe takmer 2000 m². Nahradila doterajšie dlhodobo prenajaté skladové priestory a umožňuje udržiavať optimálnejšie a prehľadnejšie uloženie skladových zásob.

Skladová hala počas výstavby

Obr. 1. Skladová hala počas výstavby

Skladová hala po dokončení výstavby

Obr. 2. Skladová hala po dokončení výstavby

Nový sklad bol skolaudovaný a uvedený do prevádzky v júli 2023. Ide o veľkú modernú halu, ktorá je určená primárne pre skladovanie, balenie a manipuláciu s tovarom. Skladové priestory sú rozdelené na sekcie a sú vybavené moderným regálovým systémom (obr. 3, 4), ktorý je vhodne zvolený pre zabezpečenie čo najefektívnejšieho toku tovaru v sklade.

V hale sa nachádzajú aj administratívne priestory a identifikačná miestnosť, ktorá slúži na označovanie produktov jedinečnými výrobnými číslami laserovou technológiou. U elektrického náradia firma Herman zákazníka kompletne odbremeňuje od povinnosti evidovať doklady o kúpe náradia a od “dokazovania”, že náradie je ešte v záruke. Pri kúpe náradia priamo z centrály sa od zákazníka nevyžaduje v prípade opravy povinnosť preukázať záručné listy, bločky ani faktúry a firma Herman bezplatne preberá na seba manažment evidencie každého náradia.

Regálový systém

Obr. 3. Regálový systém

Bunkový „vychystávací“ sklad

Obr. 4. Bunkový „vychystávací“ sklad

Expedičný bunkový sklad, z ktorého sa odoberá tovar na expedovanie zákazníkom, má prízemie a dve nadzemné podlažia o rozlohe 10x10m. Je rozdelený na sekcie prípravy, kontroly, balenia a expedície. Podľa manažéra kvality, pána Petra Halaja, hlavným cieľom bolo jednoduché, rýchle a presné vyskladnenie objednávok pre zákazníka s minimalizáciou chýb. Dodáva: „Celkové usporiadanie skladu, technologická modernizácia a programová podpora majú prispieť k jednoduchému procesu expedície tovaru a dvojitá kontrola k eliminácii rizika chybovosti pri balení objednávok.“

V záverečnej fáze balenia sa každá položka odváži a celková hmotnosť všetkých položiek na objednávke sa porovná s údajmi uloženými v informačnom systéme. Pokiaľ je ich hmotnostný rozdiel mimo povolenej tolerancie, obsluha je na túto skutočnosť upozornená a je nutné ešte raz prekontrolovať kompletnosť objednávky, pretože pravdepodobne pri príprave došlo k zámene položiek, resp. neboli pripravené ich správne počty.

V priebehu niekoľkých týždňov zavedieme do prevádzky kamerový systém na kontrolu balenia tovaru pred expedíciou. V prípade reklamácie chýbajúceho tovaru v objednávke budeme vedieť spätne analyzovať, či chýbajúci tovar bol alebo nebol vložený do konkrétnej zásielky.

Dopravníkový pás – pohľad zboku

Obr. 5. Dopravníkový pás – pohľad zboku

Dopravníkový pás – pohľad zo strany obsluhy

Obr. 6. Dopravníkový pás – pohľad zo strany obsluhy

Novinkou je aj dopravníkový pás (obr. 5, 6) a výťah, ktoré uľahčujú manuálnu prácu a zároveň zvyšujú jej efektivitu. Takto sme schopní vybaviť oveľa väčšie množstvo objednávok v kratšom čase a zároveň sme pripravení zvládnuť aj nápor počas mimoriadne náročných období.

Nasadenie moderných technológií do riadenia skladových procesov skrátilo čas potrebný na prípravu objednávok takmer na polovicu.

Spokojnosť zákazníka je pre nás veľmi dôležitá, a preto venujeme maximálne úsilie tomu, aby sme mohli ponúknuť nielen kvalitné produkty pre profesionálov, blog plný užitočných a vzdelávacích článkov, ale zároveň aby sme zabezpečili čo najpohodlnejší nákup a rýchle a spoľahlivé doručenie objednaných produktov. Hľadáme nové cesty, ako robiť veci lepšie. S novým skladom a vylepšenými službami sme pripravení poskytnúť vám ešte lepší zážitok pri nákupe na našom e-shope www.herman.sk.

Časozberné video z výstavby skladovej haly Herman (2022-2023)


Recenzie článku Pridať recenziu

    Článok zatiaľ nikto nehodnotil.

Ďalšie články

AXDC-1800: ľahký aku vysávač na 18V platforme

Jedným z užitočných doplnkových strojov, postavených na 18V platforme je aj náš nový vysávač pre suché a mokré vysávanie. Podstatou konštrukčného riešenia je jednoduchý „bezvreckový“ systém - odsávaný znečistený vzduch je vháňaný do zbernej nádoby, kde zostávajú nečistoty zachytené filtrom.

Flexa alebo flexka?

Pravdepodobne najrozšírenejšie elektrické ručné náradie – uhlová brúska, sa familiárne nazýva rôznymi menami. Odkiaľ pochádza zaužívaný výraz flexa alebo flexka?

Zvoľte si Vašu krajinu
Zvoľte krajinu, kam chcete doručiť Vašu objednávku.